Astăzi este Ziua Mondială pentru Patrimoniu Audiovizual, eveniment ce dorește să aducă în atenția publicului importanța conservării documentelor audiovizuale și să tragă un semnal de alarmă asupra pericolului de pierdere a unor surse foarte importante pentru istoria și cultura contemporană.

Cu această ocazie, vă invităm să descoperiți muzica românească din colecțiile audio ale Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, unde puteți asculta compoziții și interpretări simfonice (ex. George Enescu), corale, muzică contemporană (ex. Călin Ioachimescu) muzică folclorică tradițională (ex. colinde din Bucovina, Maria Ciobanu) și muzică religioasă. De asemenea, puteți explora Repertoriul On-Line al Creației Muzicale Românești.

Casă și ogradă de rudari din comuna Prundu, județul Giurgiu, aparține colecției din Muzeul Național al Țăranului Român, București, fotografie pe film, realizată în anul 1958.

În Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale puteți răsfoi revista Cinema, o publicație lunară dedicată creațiilor cinematografice din toată lumea, care a apărut din anul 1963 până în anul 1989.

În biblioteca Europeana.eu se găsește o frumoasă colecție de filme-document aparținând Arhivei Naționale de Film și ale Televiziunii Române, unde puteți viziona filme cu tradiții și obiceiuri românești, cu Familia Regală a României, din perioada Războiului de Independență, și nu numai.

În baza de date a Bunurilor Culturale Mobile Clasate în Patrimoniu Cultural Național puteți descoperi aparate de redare audio, dar și un aparat de fotografiat și un aparat de proiecție: muzică; film.