Direcția Patrimoniu Digital

Bogdan Șandric

Director Adjunct
bogdan.sandric@cimec.ro

Absolvent de master în arheologie, în cadrul Facultății de Istorie a Universității din București. Este coordonator al Repertoriului Arheologic Național, secretar al Comisiei Naționale Limes și membru în grupul de experți al Comisiei Europene „Un spațiu comun de date în UE pentru patrimoniul cultural”. Are experiență în documentarea, procesarea și analiza datelor, în cercetarea arheologică de teren, în cartarea siturilor arheologice și în realizarea bibliotecilor digitale.

Secția Biblioteci Digitale

Vasile Andrei

Șef secție
vasile@cimec.ro

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București. Are experiență în domeniul memoriei culturale de peste 20 de ani. Administrează și dezvoltă biblioteci digitale și site-uri web. Se ocupă cu activități IT legate de digitalizarea patrimoniului cultural. Are experiență în domeniul conservării digitale a memoriei culturale.

Dan Matei

Bibliograf
dan@cimec.ro

Programator profesionist specializat în regăsirea informațiilor. Interesat de modele de date, catalogare, biblioteci digitale, taxonomii. Reprezentant al României în grupurile de experți DCHE [Digital Cultural Heritage and Europeana] între 2017-2020 și CEDCHE [The Commission Expert Group on the Common European Data Space for Cultural Heritage] între 2010-2016. Responsabil de proiectarea și dezvoltarea platformei Culturalia.ro

Marian Tufaru

Istoric
marian.tufaru@patrimoniu.ro

Absolvent de master al Facultății de Istorie a Universității din București. Se ocupă cu documentarea, dezvoltarea și actualizarea bazelor de date despre patrimoniul arheologic, bibliotecii digitale și fototecilor digitale. Interesat de arheologia clasică greco-romană și cea romană târzie, din spațiul Dobrogei antice.

Anișoara Burlacu

Bibliograf
anisoara@cimec.ro

Bibliograf cu experiență în documentarea, dezvoltarea și actualizarea repertoriului premierelor muzicale, catalogator al bibliotecii digitale și editor al Cronicii muzicale on-line.

Cosmina Aron

Inspector
cosmina.aron@patrimoniu.ro

Absolventă de studii în domeniul umanist, cu specializare în limbi străine. Se ocupă cu actualizarea continuă a conținutului Ghidului Muzeelor și Colecțiilor și a bibliotecii digitale și cu documentarea și actualizarea fototecilor digitale.

Secția Documentare Muzeală și Arheologică

Marius Streinu

Șef secție
mariu.streinu@patrimoniu.ro

Doctor în istorie clasică și arheolog cu experiență, specializat pe epocile greacă și romană. Se ocupă cu coordonarea activităților de documentare și dezvoltare de baze de date de evidență a patrimoniului mobil și arheologic și este specialist în fotogrammetrie aeriană.

Oana Borlean

Istoric
borlean.oana@patrimoniu.ro

Doctorandă a Facultății de Istorie a Universității din București. Specialistă GIS, responsabilă de activitatea de evidență spațială a siturilor și monumentelor arheologice. Are experiență în crearea de modele 3D prin fotogrammetrie și în cercetarea prin imagistică RTI.

Mihaela Buruiană

Istoric
mihaela.buruiana@patrimoniu.ro

Absolventă de master al Facultății de Istorie a Universității din București. Se ocupă cu documentarea, verificarea și actualizarea bazelor de date și a fototecilor digitale, cu coordonarea activității de social media a direcției și cu actualizarea conținutului site-ului. Are experiență în crearea de modele 3D prin fotogrammetrie și în cercetarea prin imagistică RTI.

Dinu Georgiana

Istoric
georgiana.dinu@patrimoniu.ro

Absolventă de master în preistorie și antichitate, cu stagii de studiu internaționale în domeniul arheologiei clasice și conservării patrimoniului cultural. Are experiență în cercetarea arheologică de teren, în lucrul cu bazele de date pentru patrimoniul cultural național și GIS și este interesată de metodele de popularizare ale acestora.

Alina Iancu

Istoric
alina.iancu@patrimoniu.ro

Doctorandă a Facultății de Istorie a Universității din București. Este specializată în arheologie pontică și mediteraneeană, fiind implicată în cercetarea și promovarea patrimoniului textil. Are experiență în domeniul digitizării resurselor de patrimoniu și gestionarea și dezvoltarea bazelor de date pentru patrimoniul arheologic și GIS.

Bianca Grigoraș

Istoric
bianca.grigoras@patrimoniu.ro

Doctorandă a Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, specializată în studiul ceramicii, al sistemelor de depozitare antice și a economiei antice. Are experiență în cercetarea arheologică de teren, în lucrul cu bazele de date pentru patrimoniul arheologic național și GIS.

Florentina Ghemuț

Istoric
florentina.ghemut@patrimoniu.ro

Absolventă a Facultății de Istorie a Universității din București. Are experiență în cercetarea arheologică de teren și se ocupă de actualizarea Repertoriului Arheologic Național și de catalogarea resurselor din Biblioteca Digitală ProEuropeana. Interesată de domeniul mobilității și transportului feroviar.

Oficiul Patrimoniu Mobil Clasat

Ania Stan

Șef oficiu
ania.moldoveanu@cimec.ro

Absolventă a Facultății de Litere a Universității din București, cu studii în etnologie, folclor și antropologie culturală. Activitățile pe care se concentrează sunt în domeniul patrimoniului mobil și etnografiei, cu accent pe bunurile culturale mobile clasate.

Niculescu Roxana

Inspector
roxana@cimec.ro

Activitățile pe care se concentrează sunt în special de scanare și manipulare a fișierelor digitale ce urmează să fi încărcate în biblioteca digitală și în Inventarul bunurilor mobile clasate în Patrimoniul Cultural Național.

Vlad Manolache

Bibliograf
vlad.manolache@patrimoniu.ro

Absolvent de master al Facultății de Istorie a Universității din București. Se ocupă cu documentarea, dezvoltarea și actualizarea bibliotecii digitale, fototecilor digitale și a Repertoriului Spectacolelor Teatrale și Muzicale.

Lucia Petcu

Inspector
luci@cimec.ro

Activitățile pe care se concentrează sunt în special de scanare și
manipulare a fișierelor digitale ce urmează să fi încărcate în
biblioteca digitală și în Inventarul bunurilor mobile clasate în
Patrimoniul Cultural Național.

Oficiul Programare și Baze de date

Cosmin Miu

Șef oficiu
cosmin.miu@patrimoniu.ro

Absolvent al Facultății de Inginerie Managerială de la Universitatea Ecologică București, cu atestat IT din liceu, dar și alte cursuri de pregătire IT. Programator și analist pentru aplicația DOCPAT, Biblioteca digitală și alte baze de date. Face analiză, programare și dezvoltare de interfețe de lucru pornind de la modelul de formular pe hârtie.

Codruț Onofrei

Programator
codrut.onofrei@patrimoniu.ro

Analist-programator și inginer de sistem de peste 30 de ani, în domeniul memoriei culturale. Se ocupă cu dezvoltarea și administrarea siturilor web și alte activități IT conexe în domeniul patrimoniului cultural.

Centrul de digitizare E-Cultura

Gina Săndulescu

Catalogator
gina.sandulescu000@gmail.com

Licențiată în comunicare, cu masterat în teoria și practica imaginii și experiență internațională în arta video, lucrează la Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, unde gestionează metadata și descrie resurse culturale.

Nicolae Ionescu

Catalogator
adriannicolae.ionescu@yahoo.com

Doctor în istorie și arheolog cu experiență, specializat pe epoca romană. Lucrează la Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, unde gestionează metadata și descrie resurse culturale.