Direcția Patrimoniu Digital

Bogdan Șandric
Director Adjunct
bogdan.sandric@cimec.ro

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București. Coordonator al Repertoriului Arheologic Național, secretar al Comisiei Naționale Limes și membru în grupul de experți pentru patrimoniul cultural al Comisiei Europene. Are experiență în documentarea, procesarea și analiza datelor, în cercetarea arheologică de teren, în cartarea siturilor arheologice și în realizarea bibliotecilor digitale, coordonând toate aceste activități în cadrul Direcției pe care o administrează.

Secția Biblioteci Digitale

Vasile Andrei
Șef secție
vasile@cimec.ro

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București. Are experiență de peste 20 de ani în domeniul conservării digitale a memoriei culturale. Interesat de activitățile IT conexe cu digitizarea patrimoniului cultural, administrează și dezvoltă site-uri web culturale și biblioteci digitale și coordonează activitatea de digitizare și catalogare a Bibliotecii Digitale ProEuropeana, precum și pe cea de promovare a publicațiilor în social media.

Dan Matei
Bibliograf
dan@cimec.ro

Programator profesionist specializat în regăsirea informațiilor. Interesat de modele de date, catalogare, biblioteci digitale, taxonomii. Reprezentant al României în grupurile de experți DCHE [Digital Cultural Heritage and Europeana] între 2017-2020 și CEDCHE [The Commission Expert Group on the Common European Data Space for Cultural Heritage] între 2010-2016. Responsabil de proiectarea și dezvoltarea platformei Culturalia.ro

Marian Tufaru
Istoric
marian.tufaru@patrimoniu.ro

Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București. Interesat de arheologia clasică greco-romană și cea romană târzie, din spațiul Dobrogei antice, documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național. Digitizează și cataloghează publicații pentru Biblioteca Digitală ProEuropeana și coordonează dezvoltarea fototecilor digitale: Arhiva Simionescu și Colecția de cărți poștale Stomff.

Cosmina Aron
Bibliograf
cosmina.aron@patrimoniu.ro

Absolventă de studii în domeniul umanist, cu specializare în limbi străine. Interesată de catalogare și biblioteci digitale, actualizează continuu conținutul Ghidului Muzeelor și Colecțiilor , coordonează și dezvoltă conținutul site-ului; dezvoltă fototecile digitale: Arhiva Simionescu și Colecția de cărți poștale Stomff. Documentează, verifică și actualizează informațiile privind localitățile din Serverul cartografic al Patrimoniului Cultural Național

Secția Documentare Muzeală și Arheologică

Marius Streinu
Șef secție
marius.streinu@patrimoniu.ro

Doctor în istorie clasică și arheolog cu experiență, specializat în epocile greacă și romană. Se ocupă cu coordonarea activităților de documentare și dezvoltare de baze de date de evidență a patrimoniului mobil și arheologic și este specialist în fotogrammetrie aeriană.

Oana Borlean
Istoric
borlean.oana@patrimoniu.ro

Doctorandă a Facultății de Istorie a Universității din București, specializată în GIS. Interesată de conservarea digitală a bunurilor culturale, are experiență în crearea de modele 3D prin fotogrammetrie și în cercetarea prin imagistică RTI. Se ocupă de evidența spațială a siturilor și monumentelor arheologice și documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național.

Georgiana Dinu
Istoric
georgiana.dinu@patrimoniu.ro

Absolventă de master al Facultății de Istorie a Universității din București, cu experiență în cercetarea arheologică de teren. Interesată de arheologia clasică, de conservarea patrimoniului cultural și de metodele de popularizare ale acestora. Documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național, Cronica cercetărilor arheologice din România și Serverul cartografic al Patrimoniului Cultural Național, și actualizează conținutul site-ului.

Alina Iancu
Istoric
alina.iancu@patrimoniu.ro

Doctor în istorie și arheolog cu experiență, specializată în arheologie pontică și mediteraneeană. Interesată de cercetarea și promovarea patrimoniului textil, este membră în consorțiul EuroWeb. Documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național, Cronica cercetărilor arheologice din România și Serverul cartografic al Patrimoniului Cultural Național.

Bianca Grigoraș
Istoric
bianca.grigoras@patrimoniu.ro

Doctor în istorie și arheolog cu experiență, specializată în studiul ceramicii romane. Interesată de sistemele de depozitare antice și de economia antică. Documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național, Cronica cercetărilor arheologice din România și Serverul cartografic al Patrimoniului Cultural Național.

Florentina Ghemuț
Istoric
florentina.ghemut@patrimoniu.ro

Absolventă a Facultății de Istorie a Universității din București, cu experiență în cercetarea arheologică de teren și în înregistrarea obiectelor și fragmentelor de interes special. Interesată de domeniul mobilității, transportului feroviar, de urbanism, de patrimoniul tehnic în general și de metodele de popularizare ale acestuia. Documentează și actualizează Repertoriul Arheologic Național și Serverul cartografic al Patrimoniului Cultural Național. Cataloghează publicații din domeniul istoric și tehnic pentru Biblioteca Digitală ProEuropeana.

Oficiul Patrimoniu Mobil Clasat

Ania Stan
Șef oficiu
ania.moldoveanu@cimec.ro

Absolventă a Facultății de Litere a Universității din București. Interesată de etnologie, folclor și antropologie culturală, cu experiență în domeniul patrimoniului mobil și etnografiei. Coordonează și actualizează continuu Inventarul bunurilor culturale mobile clasate în Patrimoniul Cultural Naţional, se ocupă de Programul DOCPAT și documentează și actualizează ETNOMON – Muzeul virtual al monumentelor etnografice în aer liber din România, și actualizează conținutul site-ului.

Roxana Niculescu
Inspector
roxana@cimec.ro

Activitățile pe care se concentrează sunt în special de scanare și manipulare a fișierelor digitale ce urmează să fi încărcate în biblioteca digitală și în Inventarul bunurilor mobile clasate în Patrimoniul Cultural Național.

Lucia Petcu
Inspector
luci@cimec.ro

Activitățile pe care se concentrează sunt în special de scanare și manipulare a fișierelor digitale ce urmează să fi încărcate în biblioteca digitală și în Inventarul bunurilor mobile clasate în Patrimoniul Cultural Național.

Alin Cîrstian
Bibliograf
alin.cirstian@patrimoniu.ro

Absolvent de studii în domeniul umanist, cu experiență în domeniul patrimoniului mobil, procesarea și analiza bazelor de date de evidență a patrimoniului mobil. Se ocupă de Programul DOCPAT, actualizează continuu Inventarul bunurilor culturale mobile clasate în Patrimoniul Cultural Naţional și conținutul site-ului.

Oficiul Programare și Baze de date

Cosmin Miu
Șef oficiu
cosmin.miu@patrimoniu.ro

Absolvent al Facultății de Inginerie Managerială de la Universitatea Ecologică București, cu atestat IT din liceu, dar și alte cursuri de pregătire IT. Programator și analist pentru aplicația DOCPAT, Biblioteca digitală și alte baze de date. Face analiză, programare și dezvoltare de interfețe de lucru pornind de la modelul de formular pe hârtie.

Codruț Onofrei
Inginer de sistem
codrut.onofrei@patrimoniu.ro

Analist-programator și inginer de sistem de peste 30 de ani, în domeniul memoriei culturale. Se ocupă cu dezvoltarea și administrarea siturilor web și alte activități IT conexe în domeniul patrimoniului cultural.

Colaboratori

Bogdan Tudor
Web designer
bogdan.bmts@hotmail.com

Web designer cu experiență de lucru în Sisteme de Management al Conținutului (CMS) open source – WordPress și Joomla; și în CMS personalizate, construite cu HTML, CSS, Javascript, PHP si MySql, ASP și Acces sau SQL Server. Colaborator al Oficiului Programare și Baze de date, unde optimizează soluțiile web existente.

David Ionescu
Bibliograf
andreidavid.ionescu21@gmail.com

Student la Facultatea de Istorie a Universității din București. Interesat de civilizația Imperiului Roman și de editarea foto-video. Digitizează publicațiile de tip carte și revistă, cataloghează fotografiile aflate în fototecile digitale: Arhiva Simionescu și Colecția de cărți poștale Stomff.

Diana-Mihaela Șinc
Voluntară
dianamihaelasinc@gmail.com

Studentă la Facultatea de Istorie a Universității din București. Interesată de dinamica relațiilor internaționale, de patrimoniul cultural și de studiul fenomenului terorist. În cadrul voluntariatului cataloghează cărțile poștale aflate în Colecția de cărți poștale Stomff și cataloghează publicații pentru Biblioteca Digitală ProEuropeana.

Nicolae Ionescu
Bibliograf
adriannicolae.ionescu@yahoo.com

Doctor în istorie și arheolog cu experiență, specializat pe epoca romană. Coordonează și dezvoltă tezaurul epocilor și perioadelor arheologice și istorice din România.

Voluntari

Claudia Geatără
Voluntară
claudia.geatara@yahoo.com

Absolventă de master al Facultății de Istorie a Universității din București, cu experiență în cercetare și arheologie de teren. Interesată de istorie, arheologie și filosofie. În cadrul voluntariatului se implică în activitatea de dezvoltare a Repertoriului Arheologic Național, prin actualizarea informațiilor din fișele dedicate bisericilor vechi și prin localizarea acestor monumente.