La 18 martie 1906, Traian Vuia realiza primul zbor autopropulsat din lume, cu un aparat mai greu decât aerul. Demersul său, ambițios și curajos pentru perioada respectivă, a început încă din vara anului 1902, atunci când a luat hotărârea de a pleca la Paris pentru a construi aparatul, la care visa deja de mai mulți ani.

La 16 februarie 1903 înainta Academiei de Științe din Paris primul „Proiect de aeroplan-automobil” în care demonstra cu argumente tehnico-științifice că zborul unui aparat mai greu decât aerul este posibil. Refuzul acestui înalt for științific nu l-a descurajat însă, și a reușit să-și definitiveze proiectul.

La 18 martie 1906, la Montesson, lângă Paris, aparatul său a rulat câțiva metri pe pământ, s-a înălțat la aproximativ un metru, a parcurs 12 m în aer, iar apoi a revenit la sol. Acesta a fost primul zbor al unui pământean cu un aparat care se baza pe propria aerodinamicitate.

Macheta aeroplanului Vuia 1 (sc. 1:1), aeroplan cu care Traian Vuia a rulat pe pista de la Montesson de lângă Paris în 18 martie 1906, aflat în holul intrării în Muzeul Memorial Traian Vuia.

În anii următori reușește să-și perfecționeze prototipul cu care a realizat primul zbor, dezvoltând variantele Vuia 1 bis și apoi Vuia 2, reușind să aibă performanțe mai bune cu acestea atât în ceea ce privește înălțimea cât și distanța.

Pentru a afla mai multe despre viața și activitatea lui Traian Vuia vă putem sugera o căutare în Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale unde puteți găsi atât lucrarea Elenei Boruga „Traian Vuia (1872-1950) – Studiu monografic și catalog” cât și alte studii și articole sau materiale informative publicate de Muzeul Național al Banatului sau Expoziția Memorială Traian Vuia:

Tot în Bibliotecă puteți consulta studii și despre istoria aviației.

În Ghidul Muzeelor și Colecțiilor puteți afla mai multe informații despre Expoziția Memorială „Traian Vuia”, situată în localitatea care îi poartă acum numele inventatorului și inginerului român.