Tururile virtuale permit utilizatorului acces oricând și oriunde, de pe orice dispozitiv conectat la internet, fără a fi nevoie de instalarea unei alte aplicații. Aceste tururi conservă digital bunurile de patrimoniu și prezintă realitatea exact așa cum este în momentul scanării. În majoritatea tururilor virtuale, utilizatorul se poate deplasa în orice direcție dorește, își poate crea liber traseul și poate afla mai multe informații despre obiectele prezentate în tur prin accesarea punctelor informative.

În Ghidul Muzeelor și Colecțiilor din România punem la dispoziție o listă centralizată și actualizată constant a tururilor virtuale, listă ce poate fi accesată apăsând butonul de mai jos:

MuzeeDeLaSat - Memorialul Ipotești - Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”

Imagine: MuzeeDeLaSat – Memorialul Ipotești

Galeriile virtuale cu obiecte digitale 3D și cu situri arheologice 3D creează o experimentare a patrimoniului complet diferită de expozițiile clasice. Putem astfel explora obiectele și siturile direct, fără a le afecta în vreun fel.

În Ghidul Muzeelor și Colecțiilor din România punem la dispoziție o listă centralizată și actualizată constant a muzeelor cu bunuri digitizate 3D, putând fi accesată apăsând butonul de mai jos:

Alte proiecte ale Institutului Național al Patrimoniului ce vizează digitizarea 3D puteți găsi în pagina de Documentare 3D din site.