Avem plăcerea să vă atragem atenția asupra unei noi înfățișări a Ghidului Muzeelor și Colecțiilor din România, cea mai longevivă bază de date care oferă informații de calitate despre cele peste 1000 de instituții muzeale publice sau private din România.
Noua interfață oferă posibilități optimizate de căutare, regăsire și afișare a informației, dar mai ales este ușor de folosit atât pe ecranele calculatoarele cât și pe dispozitivele mobile. Deoarece ne-am propus să creăm o identitate vizuală pentru toate lucrările pe care Direcția Patrimoniu Digital din INP le administrează, am reluat modelul interfeței Bunurilor mobile clasate, insistând pe un design minimalist, care să permită urmărirea cu ușurință a informației.
Pentru o promovare mai bună în mediul online tot conținutul bazei de date a fost tradus și este disponibil atât în limba română, cât și în limba engleză, prin două pagini distincte. Dar, nu doar interfața a fost îmbunătățită, ci și conținutul. Folosind diverse surse, precum știri de presă, site-uri web și informații primite direct de la muzee, am actualizat diverse categorii de informații precum programul de vizitare, datele de contact și acces, adresă web și Facebook, dar mai ales prezentarea profilului muzeal și subordonare administrativă.
De asemenea, fiecare instituție înregistrată în aplicație poate fi localizată pe harta interactivă map.cimec.ro, care permite o vizualizare integrată cu siturile arheologice și lăcașele de cult din România.
Prin urmare, vă invităm să descoperiți ce muzee puteți vizita în următoarele vacanțe prin orașele României, sau chiar să vă organizați viitoarele excursii accesând pagina noastră!