Peste 75.000 de obiecte clasate vă așteaptă să le descoperiți pe noua pagină a inventarului bunurilor clasate în patrimoniul cultural național (http://clasate.cimec.ro/). Interfața modernă este adaptată pentru dispozitivele mobile și oferă posibilități optimizate de regăsire a informației.

Eforturile noastre s-au concretizat în:

  • realizarea unui design nou pentru pagina de start
  • adaptarea formatului fișei obiectului la modelul Europeana, biblioteca digitală europeană;
  • uniformizarea și sortarea listelor de căutare predefinite (județ deținător, domeniu, tip, deținător, autor, emitent, ordin de clasare);
  • optimizarea căutării rapide ca timp de răspuns și precizie a returnării termenilor (expresia exactă; cu toate cuvintele; oricare cuvânt);
  • traducerea în limba engleză a paginii principale.

Fișele analitice de evidență a obiectelor clasate pot fi sortate alfabetic după criteriile din lista completă și ordinele de clasare în format pdf pot fi descărcate direct din pagina bunului clasat.

Tot după modelul bibliotecilor digitale europene, am dezvoltat o nouă modalitate de acces la bunuri culturale din domenii diferite, grupate în jurul unui subiect comun în prin galeriile tematice. Două noi asemenea galerii: „250 de ani de industrie la Reșița (1771-2021)” și „2021 – Anul european al căilor ferate” vă așteaptă să le accesați pe pagina noastră.