Text de Smaranda Oțeanu-Bunea

Gala Premiilor MUSICRIT – președinte, dr. Luminița Arvunescu

Un regal care mi-a adus aminte de Premiile de Excelență oferite cu ani în urmă, la Peleș, de către Excelența sa, Principesa Margareta… Da, totul s-a desfășurat în Palatul Camerei de Comerț, o atmosferă de mare sărbătoare, public select (nu puteam să nu remarc prezența celebrei scenografe Viorica Petrovici, a muzicologului Ivona Cristescu), transmisii în direct România CulturalTV, România Muzical Radio.

Și, premiile au mers către: manageri de succes și instituțiile pe care le conduc:

Daniel Jinga – Opera Națională, Marin Cazacu – Filarmonica „George Enescu”, plus Laudatio susținut de Ministrul Culturii, dl. Lucian Romașcanu – chiar pătruns de atmosfera elevată, de tinerețea Galei.

Apoi, management cultural – Mihai Constantinescu, critică muzicală – Dumitru Avachian, publicistică – Costin Popa.

Eveniment aniversar – Fest DARCLEE, manageri de proiecte culturale – Monica Isacescu Lup, Cristina Comandașu, Valentina Baintan, soliști de excepție – bineînțeles George Peteanu, Andrei Ioniță…și muzicologul Anca Andriescu.

Iar în final, Marele Premiu – Violoncelissimo.

O gală perfectă, într-un palat, cu o audiență specială, cu aplauze furtunoase.

Iar eu, personal, am primit cu emoție, premiul „Grigore Constantinescu”, fiind vorba de 40 de ani de activitate, de construcția unei noi hărți muzicale, realizată împreună și cu celebre condeie – care acum ne urmăresc din cer. O distincție pe care o compar cu un bol de jăratec.

Un bol care îmi arde mâinile, inima…