Mihaela Vosganian este compozitoare (n.1961, Ploiești). Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, a urmat seminarii internaționale de compoziție și a avut câteva burse la instituții muzicale din vestul Europei.

În compozițiile sale abordează genuri de la muzica pentru instrument solo la cea simfonică, de la cea corală la muzica de film și cea de operă și balet. Ca pianistă a colaborat la festivaluri de muzică contemporană, a inițiat organizarea unei stagiuni de artă contemporană (grupul INTER-ART de dans și muzică contemporană). Este profesoară la Universitatea Națională de Muzică din București, la catedra de compoziție.

Mai multe despre Mihaela Vosganian puteți citi aici.

Înregistrări sonore (unele și video) cu: lucrări pentru instrument solo (Sonata pentru clarinet, 1990, 8’15” – înregistrare sonoră și înregistrare video, coregraf-dansator Răzvan Mazilu; „Sax-Suggestions” pentru saxofon soprano, alto şi bariton, 1998, 9’37”), lucrări camerale („Reverberations” pentru trombon şi percuţie, 1996, 10’29” – înregistrare sonoră și înregistrare video, coregraf-dansator Liliana Iorgulescu; „Interferenţe armeneşti” pentru mezzo-soprană, clarinet şi cvartet de coarde – 1994-1995 înregistrare video, coregraf-dansator Liliana Iorgulescu; „Symmetries” pentru oboi, clarinet, fagot, percuţie, pian, vioară şi violoncel – 1995, 7’32”); lucrări simfonice (Concert pentru saxofon şi orchestră, 1997, 20’02”)

Mihaela Vosganian – Sonată pentru clarinet

Mihaela Vosganian – Sonata pentru clarinet

Mihaela Vosganian – Sax Suggestions – pentru saxofon soprano alto și bariton

Mihaela Vosganian – Interferențe armenești – pentru mezzosoprana clarinet și cvartet de coarde

Mihaela Vosganian – Reverberations – pentru trombon și percuție

Mihaela Vosganian – Reverberations – pentru trombon și percuție

Mihaela Vosganian – Concert pentru saxofon și orchestră

Mihaela Vosganian – Symmetries pentru oboi, clarinet, percuție, pian, vioară și violoncel

„Iisus cu o mie de brațe” – oratoriu pentru solişti, recitator, cor de copii, cor mixt, instrumente neconvenţionale, orchestră şi sunete procesate (Orchestra Naţională Radio, Corul şi Corul de Copii Radio – dirijor Tiberiu Soare; solişti: Georgeta Stoleru – soprană, Eduard Tumagian – bariton; recitator – Eusebiu Ştefănescu). La final – lieduri pentru voce şi pian (solişti: Elmira Sebat – voce, Irinel Anghel – pian).

1. Prolog

2. Balada mielului copil

3. Cuvântul care ucide

4. Jertfa deszidirii

5. Aici au murit eroi adevărați

6. Victimă și călău

7. Cântec de dragoste în Piața Universității

8. Prohodul, Starea întâi

9. Prohodul Starea a doua

10. Prohodul, Starea a treia

11. Învierea

12. Înălțarea

13. După nouă ceasuri

14. Pieta

15. Nerepetabilii