Coperta revistei „Scena”, nr. în TOM: 1, mai, 1998

Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului, aniversată în fiecare an la data de 27 martie. A fost instituită în 1961 de Institutul Internațional de Teatru, iar din anul 1962 a devenit un eveniment anual.

În fiecare an, pentru marcarea Zilei Mondiale a Teatrului, sunt organizate manifestări la nivel național și internațional, însă în acest an evenimentele de acest tip s-au mutat în mediul online, sub semnul responsabilității sociale.

Repertoriul premierelor teatrale și muzicale – STAR acoperă 100 de ani de teatru românesc: cronicile premierelor teatrale, articole despre autori, regizori, scenografi, actori, lucrări și instituții teatrale, pe care le găsiți la adresa.

În ProEuropeana – Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale, dezvoltată de Institutul Național al Patrimoniului, puteți descoperi istoria teatrului românesc, cronici scenografice și dramatice, note de specialitate despre dramaturgie, teatrul la microfon, teatrul de păpuși și nu numai, în celebrele reviste: „Teatrul” (1956-1989); „Scena” (1998 -2001); „Teatrul azi” (1990 – 2010).