Astăzi este Ziua Mondială a Mediului, zi instituită de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite la data de 5 iunie 1972.

Respectul nostru față de mediul înconjurător este vital în păstrarea acestuia curat. De la reciclarea lucrurilor pe care le folosim până la reducerea noxelor pe care le eliberăm în natură, fiecare dintre noi putem contribui la menținerea lui, pentru că având grijă de mediu, avem grijă de noi și de viitorul nostru.

Peisaj, pictură de șevalet realizată de Sava Henția, aflată în colecția Complexului Muzeal „Iulian Antonescu”, din Bacău.

Natura nu ne oferă doar materie primă, ci și liniște, aer curat și relaxare. Cu toții admirăm peisajele din vârfuri de munți, de la lizierele pădurii, sau chiar din parc. De-a lungul timpului, artiștii au surprins pe pânzele lor bucățele de natură, pe care le-am putut vedea și în casele noastre sau în muzee. Astfel, atât gestul de a picta aceste peisaje, cât și dorința oamenilor de a agăța un colț din natură în casele lor, demonstrează strânsa legătură dintre mediul înconjurător și om.

Vă propunem să admirați o galerie de peisaje, clasate în Patrimoniul Cultural Național semnate de artiști celebri, din România și nu numai.