De 10 ani, Ziua Internațională a Radioului se sărbătorește pe 13 februarie, proclamată astfel de UNESCO în 2011. Ziua marchează prima emisie a postului de radio al ONU, în 1946.

La peste 100 ani de la primele emisiuni radiodifuzate, radioul rămâne și astăzi cea mai accesibilă tehnologie de informare și comunicare din întreaga lume.

Sărbătoarea de anul acesta se desfășoară sub sloganul „O lume nouă, Un radio nou”, ca o recunoaștere a faptului că radioul evoluează și se adaptează la schimbările tehnologice. Dar chiar dacă cei mai mulți dintre noi ascultă azi radioul în varianta digitală, folosind internetul, încă mai avem prin case un aparat radio mai vechi sau mai nou, pe care ne putem baza. Pentru modele mai vechi și mai spectaculoase, vă invităm la un tur virtual printre obiectele clasate în Inventarul bunurilor mobile clasate în patrimoniul cultural național.

Ne face plăcere să vă aducem aminte și de una din cele mai frumoase manifestări ale radioului, teatrul radiofonic, de care ne putem bucura în fiecare zi urmărind emisiunile Teatrului Național Radiofonic și nu numai, și despre care puteți citi și în revistele catalogate în Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale.

Radioreceptor produs de firma Hornyphon din Viena, tip Prinz 38, cu 3+2 lămpi și 3 lungimi de undă, deținut de Palatul Culturii din Iași – Complexul Muzeal Național „Moldova”, din Iași, clasat la categoria Fond.