Portretul lui George Enescu, pictură de şevalet semnată şi datată de Corneliu Baba (cu roşu: Baba / (19)92 T). Pictura este clasată în categoria fond, aflându-se la momentul actual în colecția din Muzeul Naţional de Artă al României, din București.

La data de 27 aprilie 1931, compozitorul român George Enescu finaliza orchestrația operei „Oedip”, o tragedie lirică în 4 acte pe care a dedicat–o aristocratei Maria Tescanu Rosetti (cunoscută drept și Maruca Cantacuzino în epocă).

Lucrarea a fost terminată la conacul Marucăi din Tescani (comuna Berești-Tazlău din județul Bacău). Conacul Rosetti-Tescanu găzduiește la momentul actual Secţia „Dumitru şi Alice Rosetti Tescanu – George Enescu”, loc unde George Enescu se retrăgea pentru a se dedica creațiilor sale artistice. Maria Tescanu Rosetti avea să-i devină soție în anul 1937, cei doi fiind căsătoriți până la moartea lui Enescu în anul 1955.

Premiera mondială a operei „Oedip” a avut loc la Opéra Garnier (Palais Garnier) din Paris, la 13 martie 1936. Libretistul operei a fost scriitorul francez Edmond Fleg. Premiera românească a avut loc la București, pe 22 septembrie 1958. Lucrarea are la bază tragediile antice „Oedip rege” și „Oedip la Colonos”, operele poetului grec antic Sofocle. Acestea urmăresc destinul tragic al legendarului rege Oedip, conducătorul orașului Teba.

Baza de date online a Bunurilor culturale mobile clasate în Patrimoniul Cultural Naţional cuprinde numeroase resurse culturale asociate compozitorului George Enescu.

Biblioteca Digitală a Publicațiilor Culturale ProEuropeana cuprinde lucrări referitoare la opera „Oedip”, precum și lucrări despre viața și activitatea artistică a compozitorului George Enescu.