Repertoriul Arheologic Național a strâns până în prezent 21.936 de situri arheologice de pe teritoriul României, de la înființarea sa oficială din anul 2000. În tot acest timp, baza de date online a fost actualizată constant cu informații și îmbunătățită cu noi tipuri de date, în funcție de concluziile derivate din nevoile arheologilor, apărute de-a lungul timpului. Acum a venit momentul pentru schimbarea înfățișării sale.

Noua interfață a Repertoriului Arheologic Național continuă demersul de creare a unei identități vizuale pentru toate lucrările pe care Direcția Patrimoniu Digital din cadrul Institutului Național al Patrimoniului le administrează, în același timp urmărind ca informația afișată să fie ușor de regăsit și urmărit. RAN-ul a fost și rămâne un instrument folosit atât de către cercetători și specialiști, cât și de publicul larg.

Baza de date reunește date științifice privind situri arheologice și zone cu potențial arheologic cunoscut și cercetat sau necercetat, pe care le expune pe Serverul Cartografic, atunci când informațiile sunt disponibile. Conținutul bazei de date se poate explora folosind multiple criterii și termeni de căutare, în funcție de categoria, tipul sitului, codul SIRUTA, județ, comună, localitate, epocă și datare cât și în funcție de codurile RAN și respectiv LMI. Față de vechea interfață, pe lângă modificările ce țin de aspectul și organizarea informației, au mai fost publicate și informații despre hidrografie și atestarea documentară a complexelor arheologice.

Până acum au mai fost schimbate interfețele paginilor Bunurilor Mobile Clasate în Patrimoniul Cultural Național și Ghidului Muzeelor și Colecțiilor din România.