Prin sudul României, cu primele zile ale lui decembrie au venit și primele ninsori. Pentru că anul trecut iarna abia dacă ne-a salutat, anul acesta o așteptăm să vină cu toată frumusețea și bucuriile specifice.

Până atunci, carantinați, restricționați sau izolați, dar cu gândul la iarna de poveste, putem răsfoi oricând Ciclul festiv de iarnă în Calendarul Sărbătorilor și obiceiurilor de iarnă, în Biblioteca Digitală ProEuropeana articole despre sărbători și obiceiuri de iarnă, iar în Inventarul bunurilor mobile clasate în patrimoniul național vom găsi zeci de tablouri, fotografii și ilustrații cu tematică hibernală, cum este și această fotografie din Sibiu, realizată de Emil Fischer probabil la începutul secolului XX.

Turnul Olarilor de pe str. Cetăţii din Sibiu. Clișeu pe sticlă de Emil Fischer, obiect de patrimoniu național deținut de Brukenthal National Museum / Muzeul Național Brukenthal.

Emil Fischer (1873-1965) a fost fotograful Casei Regale dar și al societății ASTRA, iar în 50 de ani de activitate a realizat mii de fotografii, o mare parte din negativele acestora fiind azi în inventarul Muzeului Naţional Brukenthal din Sibiu sau al Complexului Naţional Muzeal Astra.