Arthur Verona (24 august/6 septembrie 1867, Brăila, Regatul României – 26 martie 1946, București, România) a fost pictor român de etnie aromână. În anul 1895 își începe studiile la Academia de Arte Frumoase din Munchen, fiind elevul lui Fritz von Uhde.

Începând cu anul 1898 a studiat la Academia Julian din Paris unde și-a perfecționat pictura tip plein-air. Stilul pictural al artistului a fost influențat de realism, naturalism și impresionism.

Verona nu s-a axat pe o anumită temă sau stil artistic. În opera sa se găsesc portrete, natură moartă, peisaje rurale dar și scene religioase. A folosit stilul plein-air dar și stilul de atelier, a realizat atât pictură de șevalet cât și pictură monumentală și pictură murală.

Peisaj cu figură”, de Arthur Verona, pictură în ulei pe lemn, aflată în patrimoniul Muzeului Județean Argeș și clasată în categoria Tezaur.

Printre opere importante se numără „În codrii Herței”, „Cosașii”, „Spartul horei”, „Nuntă în Moldova”, pictura Castelului Bran, pictura tavanului Scării Voievozilor din Palatul Regal.

În baza de date a bunurilor culturale mobile clasate puteți vizualiza picturi realizate de Arthur Verona.

Vă recomandăm, de asemenea, să accesați Cataloagele Salonului Oficial de Artă (1928-1947), în volumele din 1933, 1937, 1944, 1945, aflându-se și opere ale lui Arthur Verona.