Institutul Național al Patrimoniului: patrimoniu.gov.ro     /    e-Patrimoniu.ro este întreținut de INP, colectivul CIMEC

 • Metodologice

  Formulare

 • Formulare pentru evidenţa şi clasarea patrimoniului mobil

  Modele de fișe analitice de evidență pentru toate domeniile de patrimoniu mobil, modele de formulare pentru propunerile de clasare în patrimoniul cultural național. Clasarea are ca prim efect înscrierea în Inventarul Patrimoniului Cultural Naţional. Acest inventar se întocmeşte — pe baza ordinelor de clasare — de către direcţia de specialitate din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului National, iar centralizarea, evidenţa informatizată şi administrarea documentelor care au stat la baza întocmirii inventarelor se efectuează de către CIMEC.

 • Programul DOCPAT

  DOCPAT este un program informatic realizat de CIMEC pentru evidenţa patrimoniului cultural mobil (fişe de obiect) şi a arhivelor documentare din muzee (fişe de fototecă, clişotecă, videotecă, şi altele). Este cel mai folosit program pentru colecții muzeale din România.

 • Formular statistic european pentru muzee

  Chestionar european standard pentru statistici muzeale, produs de EGMUS (Grupul european pentru statistici muzeale). Versiunea română realizată de CIMEC (traducere: Irina Oberländer-Târnoveanu), mai 2008.

 • Formulare pentru arheologie

  Formulare şi instrucţiuni pentru arheologie ale MCPN: cereri de autorizatii de cercetare, rapoarte, etc.