Revista presei / Press Review

 

 

 

Observatorul Cultural - 24 septembrie 2004

 

Informatii; Stiri; La zi

 

Curs international de vara despre Internet si muzee. Institutul de Memorie Culturala (IMEC) a organizat la Busteni cursul international de vara Muzeul si Internetul: prezentarea resurselor de patrimoniu cultural on-line, manifestare interdisciplinara si transnationala adresata muzeografilor, arheologilor si specialistilor in patrimoniu din Europa Centrala si de Sud-Est. Au participat 35 de specialisti din Bulgaria, Croatia, Grecia, Finlanda, Italia, Israel, Norvegia si Romania. Prelegerile si demonstratiile au fost insotite de ateliere practice.

 

http://www.observatorcultural.ro/informatiiarticol.phtml?xid=11949

 

 

Curs international organizat de Institutul de Memorie Culturala

20 septembrie 2004

 

Institutul de Memorie Culturala (CIMEC) organizeaza la Busteni, intre 20 - 26 septembrie, cursul "Muzeul si Internetul".

 

Cursul doreste sa ofere o perspectiva generala asupra experientei castigate in diverse proiecte romanesti si europene in prezentarea muzeelor si patrimoniului cultural pe Internet; solutii pentru accesul la informatie pe Internet, atat in gasirea resurselor relevante cat si in atragerea vizitatorilor pentru instruire si destindere; notiuni de baza privind selectarea materialului, proiectarea continutului unui sit web de patrimoniu cultural, adresarea catre diverse grupuri de vizitatori si intretinerea resurselor de patrimoniu cultural digital.

In cadrul cursului - care se adreseaza in special muzeografilor, directorilor de muzee, arheologilor, altor specialisti de patrimoniu din Europa Centrala si Est-Centrala - vor fi prezentate resursele de patrimoniu cultural on-line. Prelegerile pentru participantii la curs - deprinsi sa utilizeze curent calculatorul si limba engleza - vor fi insotite de ateliere practice.

La cursul CIMEC vor participa 35 de specialisti din Romania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Finlanda, Italia, Israel, Norvegia. Actiunea este organizata cu sprijinul proiectului european EPOCH - Network of Excellence (Reteaua de cercetare de excelenta in utilizarea noilor tehnologii pentru patrimoniul cultural) din Programul-Cadru 6 al Comisiei Europene. ROMPRES

 

http://stiri.rol.ro/stiri/2004/09/152653.htm

 

 

România Liberă - 21 septembrie 2004:

 

Muzeul si Internetul

Intre 20 si 26 septembrie, Institutul de Memorie Culturala CIMEC organizeaza la Busteni cursul international de vara "Muzeul si Internetul: prezentarea resurselor de patrimoniu cultural on-line".
Cursul se adreseaza in principal muzeografilor, directorilor de muzee, arheologilor si altor specialisti in patrimoniu. Vor fi prezenti la Busteni 35 de specialisti din Romania, Bulgaria, Croatia, Grecia, Finlanda, Italia, Israel si Norvegia, care vor participa la prelegeri, demonstratii si ateliere practice. Cursul este sprijinit de proiectul european Epoch-Network of Excellence (Reteaua de cercetari de excelenta in utilizarea noilor tehnologii pentru patrimoniul cultural), proiect ce face parte din Programul-Cadru 6 al Comisiei Europene.

 

http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z21092004&idx=5

 

 

Ziua - 21 septembrie 2004:

 

Muzeul si Internetul 

CIMEC - Institutul de Memorie Culturala organizeaza, la Busteni, pana pe 26 septembrie, cursul international de vara "Museum and the Internet: Presenting Cultural Heritage Resources on-line - Muzeul si Internetul: prezentarea resurselor de patrimoniu cultural on-line". Cursul se adreseaza in special muzeografilor, directorilor de muzee, arheologilor si altor specialisti de patrimoniu interesati din Europa Centrala si Est-Centrala, care au cunostinte de utilizare a calculatorului si de limba engleza. Cursul este interdisciplinar si transnational. Prelegerile si demonstratiile sunt insotite de ateliere practice, la curs participand 35 de specialisti din Romania si din Bulgaria, Croatia, Grecia, Finlanda, Italia, Israel, Norvegia. (D.L.M.)

 

http://www.ziua.ro/display.php?id=26299&data=2004-09-21&kword=Institutul+de+Memorie+Culturala